lauantai 7. huhtikuuta 2012

Ei vielä irtisanottu kämppää!

Otettiin kuukausi lisäaikaa talonrakennukseen, kun tuntui, ettei taida ihan huhtikuun aikana tulla valmiiksi. Ei siis vielä irtisanottu nykyistä kämppää. Vuokraa saa taas tietty maksaa, mutta eipähän pitäisi tulla sitten niin kiire.

Keittiö on asennettu (paitsi ovet) ja tähän saatiin kallisarvoista apua kaverilta! Kiitos! Ammattilaiselta homma kävi päivässä.

Tuohon nurkkaan pitäis tehdä kulma mihin saisi liesituulettimen kiinni.


Vähän oudolta näyttää tässä kuvassa toi tapetti, mitä tulee siis olohuoneessa yhteen seinään ja keittiön tälle seinälle. Tuohon kaappien alle tulee hylly, mikä näkyy nyt tason päällä. Oikeaan laittaan tulee vielä kylmäkaapit ja niiden päälle matalat kaapit. Kaappien ovet ovat valkoiset.





Kodinhoitohuoneen kalusteet on myös asennettu (ovineen), mutta kuraeteisnurkkauksen kalusteet vielä odottavat taustaseinän tapetointia. Kodinhoitohuoneen kalusteet valittiin kiireessä, sillä laattojen valinnan jälkeen meni kodinhoitohuoneen värisävyt uusiksi. Siinä vaiheessa kun niitä sitten vaihdettiin niin oli miehellä kiire töihin ja samalla kertaa valittiin vessojen ja kylpyhuoneiden kalusteet, joten päätettävää yhdelle kertaa riitti. Jännitti kun en ihan ollut varma, että tulikohan valittua hyvin kodinhoitohuoneen kalusteet. Lähdettiin siitä, että alaosan pitäisi olla tumma, koska kuraeteisnurkkauksessa valkoiset olisivat koko ajan kamalan näköiset, kun ei niitä kuitenkaan tulisi niin usein pyyhittyä. Sama tasojen kohdalla. Alakaappeihin olen periaattessa tyytyväinen, mutta yläkaapit olisivat kyllä saaneet olla ihan vain valkoiset. Nyt ne ovat samaa sarjaa alakaappien kanssa, mutta vaaleat. Pitää laittaa kuvia, niin saa kommentoida :)

Sitten meille tuli pieni katto-ongelma. Päätettiin jossain vaiheessa, että laitetaan puupaneeli, tuntui jotenkin aidommalta materiaalilta. Ei sitten löytynyt ihan valkoisena laadukasta paneelia, joten tuli ostettua valkovahattua paneelia, joka ei kyllä ole lähimainkaan valkoista, mutta vaaleata kyllä. Puun kuviot näkyvät ja sinällään katto on kaunis, mutta mietityttää, että miltä kokonaisuus näyttää. Kun lattiaan tulee tammiparketti ja seinissä on aika lämpimät sävyt, mietittyttää, että tuleeko liian paljon eri murrettuja sävyjä. Huonekalut on kyllä kaikki valkoiset olo- ja vierashuoneessa, samoin eteisessä. Ja yläkerrassa on sileä valkoinen levykatto. Taitaa käydä niin, että kutsutaan sisustussuunnittelija vielä uudelleen auttamaan päätöksenteossa :) Meinattin nimittäin alkuun, että katsotaan miltä näyttää, ja sitten maalataan valkoiseksi jos siltä tuntuu. Mutta ei ihan niin yksinkertaista ehkä olekaan, sillä maali (tosin ei kokeiltu varsinaista paneelimaalia vaan ihan jotain valkoista seinämaalia) ei oikein tarttunut vahapintaan. Starkista suosittelivat vahaa, ja se levisi ihan hyvin, mutta lopputulos ei ollut täysin valkoinen, vaikkakin paljon vaaleampi, mutta sävy taas aika lailla kylmempi. Emme ole ihan varmoja, oliko tämä hyvä vai huono juttu. Tikkurilan asiakaspalvelusta neuvoivat laittamaan ensin liuotinpohjaista maalia ja sen päälle vesiliukoisen paneelimaalin. En kyllä tiedä haluaisinko mitään liuotinpohjaisia maaleja käyttää.
Tältä katto siis näyttää nyt:


Säästyisi monelta pohdinnalta, kun kutsuisi heti alkuun sisustussuunnittelijaa tekemään suunnitelman ihan kaikista pinnoista. Laattoihin ollaan kyllä tosi tyytyväisiä, vaikka ne itse valittiinkin, keittiö on ok ja samoin kylppäreiden kalusteet (toivottavasti) :) Lähinnä nämä kodinhoitohuoneen kalusteet ja katto- ja lattiapintojen valinnat ovat aiheuttaneet päänvaivaa.

1 kommentti:

  1. Etenee-etenee! Kuukausi sinne tai tänne sanotte, kun lopulta pääsette asumaan. Ja saatte ehkä jossain määrin rauhassa pakkaillakin sitten.

    Voih.. tuo on kyllä stressaava vaihe, kun saa jännätä "mitä sitä tulikaan valittua".. Itekin harmittelen muutamia sisustusjuttuja, joita ei oikein enää voi vaihtaa: mm. sitä, että keittiö on täynnä kaappeja lattiasta kattoon. Olisi voinut jättää vähemmälle yläkaappeja. Ja maaleja mietin vieläkin, vaikka kaikki on jo tilattu.

    Mutta toi teän musta laatta valkosella saumalla on edelleen kiva:)!

    -ellun kana-

    VastaaPoista